ßßß
Cookit - przepis na Drożdżówki z rabarbarem,kruszonkąi migdałami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Drożdżówki z rabarbarem,kruszonkąi migdałami
Składniki
Drożdże
Mleko
Cukier
Mąka chlebowa
Cukier waniliowy
Sól
Maślak
Mąka pszenna
Migdały
Cukier puder
Woda
Rabarbar
Wykonanie
Jeśli nie macie nic do
kawy
to polecam oto te drożdżówki...bardzo dobre,puszyste i okrutnie smaczne:-)
Drożdżowki z
rabarbarem
, kruszonką i
migdałami
okolo 12-14 niewielkich drozdzowek z tej strony klikrozczyn:15 g sw.
drozdzy
80-100 ml
mleka
, letniego1,5 lyzki
cukru
60 g
maki pszennej chlebowej
(strong white flour/ strong bread
flour
)ciasto wlasciwe:caly rozczyn70 ml
mleka
, letniego2
jajka
, sredniej wielkosci, temp. pokojowa400-420 g
maki pszennej chlebowej
opakowanie
cukru waniliowego
50 g
cukru
szczypta
soli
75 g rozpuszczonego, przestudzonego
masla
kruszonka:1.5 plaskiej lyzki
masla
3 lyzki
maki pszennej
lyzka pokruszonych platkow
migdalowych
3 lyzki
cukru
lukier
:3/4 szklanki
cukru pudru
2-3 lyzki goracej
wody
dodatkowo:rozklocone duze
jajko
( pominęłam bo zapomniałam go użyć )
rabarbar
malinowy
Źródło:
http://smakialzacji.blogspot.com/2014/06/drozdzowki-z-rabarbaremkruszonkai.html
Przepisy powiązane
Drożdżówki od Bayaderki :) pyszne!
Buchty z nadzieniem
Śniadaniowe francuskie bułeczki
Francuskie bułeczki z dołeczkiem
Puszyste drożdżówki ze śliwkami i kruszonką
Składniki powiązane (0)