ßßß Cookit - przepis na Drożdżówki z rabarbarem,kruszonkąi migdałami

Drożdżówki z rabarbarem,kruszonkąi migdałami

nazwa

Wykonanie

Jeśli nie macie nic do kawy to polecam oto te drożdżówki...bardzo dobre,puszyste i okrutnie smaczne:-)
Drożdżowki z rabarbarem, kruszonką i migdałami
okolo 12-14 niewielkich drozdzowek z tej strony klik
rozczyn:
15 g sw. drozdzy
80-100 ml mleka, letniego
1,5 lyzki cukru
60 g maki pszennej chlebowej (strong white flour/ strong bread flour)
ciasto wlasciwe:
caly rozczyn
70 ml mleka, letniego
2 jajka, sredniej wielkosci, temp. pokojowa
400-420 g maki pszennej chlebowej
opakowanie cukru waniliowego
50 g cukru
szczypta soli
75 g rozpuszczonego, przestudzonego masla
kruszonka:
1.5 plaskiej lyzki masla
3 lyzki maki pszennej
lyzka pokruszonych platkow migdalowych
3 lyzki cukru
lukier:
3/4 szklanki cukru pudru
2-3 lyzki goracej wody
dodatkowo:
rozklocone duze jajko ( pominęłam bo zapomniałam go użyć )
rabarbar malinowy
Źródło:http://smakialzacji.blogspot.com/2014/06/drozdzowki-z-rabarbaremkruszonkai.html