Fajna propozycja na koncowke lata :) Oryginalna salatka Waldorf jest z selera. Robilam ja mniej wiecej rok temu: tutaj .Dla 4 osob:100 g luskanych orzechow wloskich1 czerwona papryka1 glowka kapusty chinskiej1 jablko50 g majonezu salatkowego1-2 lyzki octu winnego50 g jogurtu naturalnegosol, pieprzsiekana pietruszkaOrzechy posiekac. Papryke oczyscic pokroic w paski. Kapuste oczyscic z wierzchnich lisci i poszatkowac, umyc odsaczyc na sitku. Jablko obrac, wyjac gniazda nasienne, pokroic w paski. Majonez wymieszac z jogurtem i octem, zalac skladniki salatki, doprawic do smaku. Odstawic na 15 minut, aby smaki sie "przegryzly". Ewentualnie ponownie doprawic do smaku.Przepis z: "Tina. Koch&Back-Ideen" nr 5/2012