Wykonanie
Do jej zrobienia zachęcił mnie przepis z "Kuchni polskiej"Małgorzaty Puzio-surówka może być do białego
mięsa,takiego,które proponowałam wczoraj,ale myślę,że nadawałaby się również do
mięs z grilla.Przypadł mi do gustu lekko kwaskowy w smaku sos,który nadaje charakteru całości.
1
kapusta pekińska1
por2
jabłkasos:po 1 łyżce
octu winnego,
majonezu i
śmietany lub tak jak u mnie
jogurtu naturalnegosól i
pieprz,
zioła prowansalskie do smaku-ja zamiast mieszanki
ziół dałam
natkę pietruszki i
oregano oraz
pieprz do smaku,
soli używam bardzo mało,a do surówek/sałatek zazwyczaj nie dodaję
Kapustę oczyszczam,kroję na wąskie paseczki,umytego
pora kroję na ćwierćplasterki,a obrane
jabłka ścieram na grubej tarce.Składniki sosu mieszam w miseczce i polewam nim pozostałe składniki,mieszam i gotowe:)Smacznego!!!