Wykonanie
«
Ryba w warzywach i zapiekane ...
Chleb mleczny na zakwasie »Sezon na to zimowe warzywo jeszcze trwa :)
Dla 4 osob2
cebule500 g ziemniakow1 lyzka
masla1 l rosolu (
moze byc z kostki)300 g
brukselki250 g
paroweksol,
pieprz2 lyzki
smietany kwasnejnieco
mleka i
cukruCebule obrac pokroic w polksiezyce.
Ziemniaki obrac, pokroic w kostke.
Maslo ogrzac na glebokiej patelni, dodac
cebule i
ziemniaki. Przelozyc do garnka, dolac rosol, zagotowac, gotowac pod przykryciem ok. 10 min. W tym czasie oczyscic
brukselke, wlozyc do zimnej
wody z odrobina
mleka i
cukru i ugotowac i odcedzic, pokroic
parowki, podsmazyc na patelni. Dodac
brukselke i
parowki do zupy, gotowac ok. 5 minut-
brukselka powinna zostac lekko twarda. Dodac
smietane, przyprawic
sola pieprzem.niedziela, 11 marca 2012, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze