ßßß
Dla 4 osob2 cebule500 g ziemniakow1 lyzka masla1 l rosolu (moze byc z kostki)300 g brukselki250 g paroweksol, pieprz2 lyzki smietany kwasnejnieco mleka i cukruCebule obrac pokroic w polksiezyce. Ziemniaki obrac, pokroic w kostke. Maslo ogrzac na glebokiej patelni, dodac cebule i ziemniaki. Przelozyc do garnka, dolac rosol, zagotowac, gotowac pod przykryciem ok. 10 min. W tym czasie oczyscic brukselke, wlozyc do zimnej wody z odrobina mleka i cukru i ugotowac i odcedzic, pokroic parowki, podsmazyc na patelni. Dodac brukselke i parowki do zupy, gotowac ok. 5 minut- brukselka powinna zostac lekko twarda. Dodac smietane, przyprawic sola pieprzem.niedziela, 11 marca 2012, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze