Wykonanie
Na zakończonym już niestety urlopie udało się nam zebrac trochę
grzybków, które przerobiliśmy na dodatek do obiadu w postaci
grzybków duszonych ze
śmietaną.Udało się nam zebrać całkiem pokaźną rodzinkę
maślaków i jednego koźlaka wyszło coś niesamowitego.Składniki:
grzyby,
cebula,
sól,
pieprz,
śmietana (myśmy wzieli 12%).Przygotowanie:
Grzyby oczyścić pokroic na kawałki.
Cebulę pokroić w kostkę. Na
maśle podsmażyć
cebulę gdy będzie zeszklona dołożyć
grzyby i dusić. Posolić i popieprzyc. Gdy
grzyby już są uduszone dołożyć
smietanę. Całość mozna doprawić również nateczką lub
koperkiem, ale my tego nie zrobiliśmy. Poniżej kilka zdjęć, nieststy nie zrobiliśmy zdjęcia gotowej potrawy xza to jako ostatnie zdjęcie z propozycją podania, a raczej dodatkiem do potrawy te 3 koźlaki idealnie do siebie pasują :)