Surowka w kolorze rozowym na rozpoczecie akcji kulinarnej- "Rozowy tydzien". W ten sposob propagujemy profilaktyke raka piersi.Surowka pyszna i chrupiaca, a aspekt wizualny w tej prostej propozycji na pewno ucieszy oko :)Dla 4 osob:2 peczki rzodkiewek1 peczek cebulidymkigarsc posiekanego koperku3/4 szklanki jogurtu naturalnego2 zabki czosnku (niekoniecznie)sok z cytrynysol, cukier, pieprzRzodkiewki umyc i zetrzec na tarce z duzymi otworami lub posiekac na cienkie talarki. Dymke drobno pokroic razem ze szczypiorkiem. Czosnek zmiazdzyc lub drobniutko posiekac, wymieszac z jogurtem, doprawic do smaku sokiem z cytryny, cukrem, sola i pieprzem. Wszystkie skladniki wymieszac z sosem.Przepis z ksiazki "Kuchnia polska" M: Caprari, wyd. KDC, 2006 r.