Wykonanie
Orzeźwiająca propozycja na obiad, idealne rozwiązanie gdy żar leje się z nieba ( oby niedługo ). Jest to również świetna alternatywa do tradycyjnej mizerii :)Składniki

- 2 ząbki
czosnku- 3
cebule dymki- 2 świeże
ogórki- 3
jajka- pęczek
koperku-
sok z cytryny- ½ l
jogurtu naturalnego- 3 łyżki
śmietany 18%-
sól,
pieprz ziołowyDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Dymki wraz ze
szczypiorkiem posiekać.
Ogórki umyć i obrać. Pierwszego przy pomocy obieraczki do warzyw pokroić wzdłuż na wąskie paseczki ( prócz miąższu z pestkami ). Drugiego wraz z pozostałą cześć z pierwszego pokroić w drobną kostkę.
Koperek posiekać.
Cebulę,
szczypior i
czosnek wymieszać. Posolić, dodać
jogurt i
ogórka pokrojonego w kostkę. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny. Zmiksować przy pomocy miksera, odłożyć do lodówki na 30 minut.
Jajka ugotować na twardo. Obrać, wystudzić i pokroić w ćwiartki. Na dnie bulionówki ułożyć garść wstążek z
ogórka, rozlać chłodnik. Do każdej porcji dodać trzy ćwiartki
jajka oraz szczyptę
koperku.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)