ßßß
400 g selerow naciowychgarsc posiekanych orzechow wloskichgarsc posiekanej natki pietruszki (wzielam suszona)1 duze kwasne jablkosok z 1/2 cytryny2 lyzki oliwysol, pieprzOliwe ubic z sola, sokiem z cytrny i pieprzem na sos. Lodygi selera pokroic w talarki. Jablko obrac i pokroic w kostke. Selera i jablko wymieszac z orzechami, zielenina sosem.Surowka z pora
2 duze pory2 kwasne jablkagarsc posiekanej natki pietruszki (wzielam suszona)2 lyzki oliwy1 lyzeczka musztardy1 lyzka soku z cytrynycukier, solPory oczyscic i pokroic w polkrazki, sparzyc na sicie. Jablka obrac i zetrzec na tarce jarzynowej. Oliwe ubic z musztarda i sokiem z cytryny, doprawic do smaku, wymieszac z porami i jablkami.Przepisy z ksiazki M.Caprari "Kuchnia polska"Dodaje do akcji