Wykonanie
« Keks z
pieczarkami,
serem i ...
Brukselka w
smietanie »
Pieczarki zapiekane. Pyszne :)

Dla 4 osob:800 g
pieczarek3
szalotki2 zabki
czosnku1 peczek
pietruszki10 plasterkow
szynki1 lyzka
maslasol,
pieprz200 g slodkiej
smietanki100 ml
bulionu warzywnego250 g
startego sera (np. emmentaler)
Grzyby oczyscic, wieksze pokroic na
polowe, mniejsze pozostawic w calosci.
Szalotki i
czosnek obrac, drobno posiekac.
Pietruszke umyc, osuszyc i posiekac.
Szynke pokroic w paski. Podsmazyc na rumiano na
masle. Wymieszac z
grzybami,
szalotkami,
czosnkiem i
pietruszka, posolic i popieprzyc do smaku. Przelozyc do natluszczonego naczynia zaroodpornego.
Smietane wymieszac z
bulionem i zalac
grzyby. Piec w temperaturze 220°C ok 15 minut, nastepnie posypac
startym serem i obnizyc temperature do 200°C, piec kolejne 10 minut.Przepis z: "Lisa. Kochen und Backen" nr 1/2011Przepis uczestniczy w akcji:środa, 22 kwietnia 2015, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze