ßßß
Dla 4 osob:800 g pieczarek3 szalotki2 zabki czosnku1 peczek pietruszki10 plasterkow szynki1 lyzka maslasol, pieprz200 g slodkiej smietanki100 ml bulionu warzywnego250 g startego sera (np. emmentaler)Grzyby oczyscic, wieksze pokroic na polowe, mniejsze pozostawic w calosci. Szalotki i czosnek obrac, drobno posiekac. Pietruszke umyc, osuszyc i posiekac. Szynke pokroic w paski. Podsmazyc na rumiano na masle. Wymieszac z grzybami, szalotkami, czosnkiem i pietruszka, posolic i popieprzyc do smaku. Przelozyc do natluszczonego naczynia zaroodpornego. Smietane wymieszac z bulionem i zalac grzyby. Piec w temperaturze 220°C ok 15 minut, nastepnie posypac startym serem i obnizyc temperature do 200°C, piec kolejne 10 minut.Przepis z: "Lisa. Kochen und Backen" nr 1/2011Przepis uczestniczy w akcji:środa, 22 kwietnia 2015, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze