Hmmmm....co by tu napisać może po prostu musicie spróbować, w moim domu to zdecydowanie niedzielne danie! Na medal-złoty:)Składniki:10-12 udek z kurczaka bez kości i skóry8 szalotek (malutkie cebulki)6 malutkich pieczarekok. 15 dag boczku wędzonegook.100 ml śmietany słodkiejpieprzsóllubczyk suszonypapryka słodka w proszkuczosnek granulowanyrosółek grzybowyświeża pietruszkaOczyszczone udka z kurczaka przyprawic: solą, pieprzem,czosnkiem,papryka w proszku i lubczykiem. Najlepiej bedzie jak udka z kurczaka zamarynuję sie dzien predzej ale nie koniecznie. Boczek pokroic w paseczki, cebulki i pieczarki obrac pozostawić w całości. Na rozgrzaną głęboką patelnie wrzucić boczek,pieczarki i cebulki. Mocno zrumienić. Następnie zdjąć to łyżką cedzakową na talerzyk a na pozostałym tłuszczu mocno podsmażyć "kurczaczki". Całość zalać rosółkiem tak żeby mieso było przykryte płynem dorzucic do tego boczek, cebulki i pieczarki. Dusić pod przykryciem na malutkim ogniu jakieś 30minut (tak zeby mięso zrobiło sie miekke) Po tym czasie zdjąć przykrywke i włączyć na najwiekszy ogień (żeby zredukować płyn-około 10minut) Następnie zalać całośc śmietaną i pogotować jeszcze jakieś 3minutki posypać pietruszką jeżeli bedzie konieczność doprawić!