ßßß
Dzięki współpracy ze sklepem internetowym Emako, miałam możliwość przetestować bambusową deskę do krojenia i nóż szefa kuchni . Wiadomo, są to rzeczy niezbędne dla każdego kucharza czy kucharki :)Jestem bardzo zadowolona z obu produktów. Nóż jest bardzo przyjemny z wyglądu, rączka zapobiega ślizganiu podczas krojenia, a pokryte specjalnym tworzywem ostrze sprawia, że resztki jedzenia nie zasychają na nim i łatwo jest go umyć, nawet po upływie czasu.Deska jest również świetna, lekka, nie za duża, ani nie za mała, taka w sam raz, jeśli chodzi o wielkość. Zawsze miałam problem ze ślizgającymi się podczas krojenia podkładkami, tutaj nic takiego się nie dzieje, gdyż po jednej stronie pokryta jest tworzywem, które temu zapobiega.Bardzo polecam zakupy w Emako, kontakt świetny, wysyłka błyskawiczna, same plusy :)
1 litr bulionu warzywnego150 gramów serka topionego śmietankowego1 duży por (biała i kawałek zielonej części)2 łyżki kwaśnej śmietany 12 lub 18%2 małe marchewkipęczek zielonej pietruszkisól, pieprz (optymalnie biały)6 kromek chleba tostowego1 kopiasta łyżka masłaBulion zagotować, wrzucić marchewki starte na dużych oczkach, gotować przez 10 minut.Serek pokroić w kosteczkę, wrzucić do zupy, podgrzewać cały czas mieszając do rozpuszczenia serka.Pora pokroić w talarki, podsmażyć na łyżce masła przez 5 minut, dodać do zupy.
Całość doprawić. Gaz wyłączyć, po paru minutach dodać śmietanę, wymieszać.Chleb tostowy pokroić w kostkę, usmażyć na złoto na maśle.
Zupę podawać z grzankami i posiekaną zieloną pietruszką.

