Wykonanie
Zupa jest pyszna, a przy tym sycąca, tania i błyskawiczna, bardzo polecam.
Dzięki współpracy ze sklepem internetowym
Emako, miałam możliwość przetestować
bambusową deskę do krojenia i nóż szefa kuchni . Wiadomo, są to rzeczy niezbędne dla każdego kucharza czy kucharki :)Jestem bardzo zadowolona z obu produktów. Nóż jest bardzo przyjemny z wyglądu, rączka zapobiega ślizganiu podczas krojenia, a pokryte specjalnym tworzywem ostrze sprawia, że resztki jedzenia nie zasychają na nim i łatwo jest go umyć, nawet po upływie czasu.Deska jest również świetna, lekka, nie za duża, ani nie za mała, taka w sam raz, jeśli chodzi o wielkość. Zawsze miałam problem ze ślizgającymi się podczas krojenia podkładkami, tutaj nic takiego się nie dzieje, gdyż po jednej stronie pokryta jest tworzywem, które temu zapobiega.Bardzo polecam zakupy w
Emako, kontakt świetny, wysyłka błyskawiczna, same plusy :)
1 litr
bulionu warzywnego150 gramów
serka topionego śmietankowego1 duży
por (biała i kawałek zielonej części)2 łyżki kwaśnej
śmietany 12 lub 18%2 małe
marchewkipęczek zielonej
pietruszkisól,
pieprz (optymalnie biały)6 kromek
chleba tostowego1 kopiasta łyżka
masłaBulion zagotować, wrzucić
marchewki starte na dużych oczkach, gotować przez 10 minut.
Serek pokroić w kosteczkę, wrzucić do zupy, podgrzewać cały czas mieszając do rozpuszczenia
serka.
Pora pokroić w talarki, podsmażyć na łyżce
masła przez 5 minut, dodać do zupy.
Całość doprawić. Gaz wyłączyć, po paru minutach dodać
śmietanę, wymieszać.
Chleb tostowy pokroić w kostkę, usmażyć na złoto na
maśle.
Zupę podawać z grzankami i posiekaną zieloną
pietruszką.