ßßß
SKŁADNIKI:brukiew 4 sztmarchewka 1 sztpietruszka 1 sztmasło 2 łyżkisól pieprz do smakuśmietana 1 łyżkapapryka kolorowa 3 sztbulion warzywny 1,5 litraPRZYGOTOWANIE:Marchewkę, pietruszkę i brukiew obrać. Pokroić w większą kostkę. W garnku rozpuścić łyżkę masła, dodać warzywa i podsmażać przez 3-4 minuty. P tym czasie zalać ciepłym bulionem warzywnym – można użyć mięsnego, lekko doprawić solą i pieprzem, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości warzyw. W tym czasie papryki oczyścić i opłukać, pokroić w cienkie paski. Podsmażyć na łyżce masła.Gdy warzywa będą już miękkie, dokładnie zupę zblendować. Dodać łyżkę śmietany, ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Nakładać do miseczek, na środek układać sporą ilość makaronu z papryki. Smacznego :)