Naprawde przepyszny! W srodku mieciutki, aromatyczny i nieco wilgotny. Z wygladu moze nieco przypomina galaz drzewa? Polecam!Na forme keksowa o boku 30 cm:220 g margaryny2 szklanki maki1 szklanka cukru1 lyzka kakao2 lyzki plynnego miodupo 1 plaskiej lyzeczce sody oczyszczonej i proszku do pieczenia4 rozgotowane jablka (bez skorek i gniazd nasiennych)4 jajka1 lyzeczka przyprawy do piernikow lub po pol lyzeczki mielonego cynamonu i gozdzikowMargaryne rozpuscic i nieco ostudzic. Make wymieszac z soda oczysczona, proszkiem do pieczenia, przyprawa do piernikow i kakao. Do margaryny dodac jablka przetarte przez sito oraz jajka i cukier, wymieszac mikserem, nastepnie dodac make wymieszana z innymi skladnikami i miod. Wymieszac. Ciasto wlac do natluszczonej foremki. Piec w temperaturze 190 °C ok. 50-60 minut.Propozycja do:Przepis z ksiazki "Przepisy czytelnikow" Biblioteczka Poradnika Domowego nr 4/96