Wykonanie
Wlasciwie warzywa sa bissfest, aldente. Fileciki zas mocno wypieczone i kruche- swietne zestawienie :)

Dla 4 osob:1 strak
czerwonej papryki400 g ziemniakow1 mala
cukinia1
cebula600 g filetow
z piersi kurczaka (moje byly bardzo
male, ale mozna wziac duze i pokroic w paski)sol,
pieprz2 lyzeczki suszonego
rozmarynu2 lyzki
oleju2 lyzki
maslaZiemniaki obrac i ugotowac w osolonej wodzie.
Cukinie umyc i pokroc na
czastki.
Papryke umyc, pokroic w paski.
Cebule obrac i posiekac na polkrazki.
Mieso posolic, popieprzyc i natrzec 1 lyzka
rozmarynu.
Kartofle odcedzic, ostudzic, pokroic na osemki. Na
oleju usmazyc na rumiano
filety z kurczaka, a w osobnej patelni na
masle podsmazyc
kartofle, nastepnie dodac warzywa i usmazyc na chrupko. Dodac pozostaly
rozmaryn, doprawic do smaku
sola i
pieprzem. Filety podawac z warzywami.Przepis z niewielkimi zmianami: "Lisa.Kochen & backen" nr 1/2013.