ßßß
Dla 4 osob:1 strak czerwonej papryki400 g ziemniakow1 mala cukinia1 cebula600 g filetow z piersi kurczaka (moje byly bardzo male, ale mozna wziac duze i pokroic w paski)sol, pieprz2 lyzeczki suszonego rozmarynu2 lyzki oleju2 lyzki maslaZiemniaki obrac i ugotowac w osolonej wodzie. Cukinie umyc i pokroc na czastki. Papryke umyc, pokroic w paski. Cebule obrac i posiekac na polkrazki. Mieso posolic, popieprzyc i natrzec 1 lyzka rozmarynu. Kartofle odcedzic, ostudzic, pokroic na osemki. Na oleju usmazyc na rumiano filety z kurczaka, a w osobnej patelni na masle podsmazyc kartofle, nastepnie dodac warzywa i usmazyc na chrupko. Dodac pozostaly rozmaryn, doprawic do smaku sola i pieprzem. Filety podawac z warzywami.Przepis z niewielkimi zmianami: "Lisa.Kochen & backen" nr 1/2013.