Dzis obiecany przepis na paste- "towarzyszke" ziemniaczanego chlebka ;) Smakuje niesamowicie- pewnie dzieki ciekawej kompozycji ziol.Dla 4 osob:1 listek laurowy1 lyzeczka suszonego tymianku1 lyzeczka suszonego majeranku1 spore jablko (ok. 175 g)3 cebule (ok. 150 g)2 zabki czosnku100 g masla2 lyzeczki warzywnego bulionu w proszku100 g orzechow laskowychsol, pieprzRozetrzec listek laurowy. Orzechy posiekac. Jablko obrac, wyjac gniazdo nasienne, pokroic w kostke. Cebule obrac i posiekac w kostke, podobnie czosnek. Orzechy wymieszac z ziolami. Rozpuscic na patelni 40 g masla, podsmazyc na szklisto cebule i czosnek. Dodac posiekane jablko i podusic razem przez chwile. Dodac orzechy wymieszane z ziolami, dusic jeszcze przez chwile. Zdjac z ognia. Dodac bulion, pozostale maslo i 6 lyzek wody. Wszystko zmiksowac blenderem, nie musi byc na bardzo gladka mase. Doprawic do smaku pieprzem i sola. Odstawic do lodowki na 1-2 godziny.Przepis z "Tina. Backen" Nr 4/2008.