ßßß
Cookit - przepis na Duszona cielęcina z grzybami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Duszona cielęcina z grzybami
Składniki
Maślak
Pieczarka świeża
Cebula
Czosnek
Liść laurowy
Ziele angielskie
Sól
Pieprz
Bulion warzywny
Olej rzepakowy
Wykonanie
SKŁADNIKI:500 g karczku cielęcego40 g suszonych
maślaków
(lub 800 g
pieczarek świeżych
jeżeli to danie dla dzieci)4 duże
cebule
4 ząbki
czosnku
1
liść laurowy
2 ziarenka
ziela angielskiego
sól
i
pieprz
do smakudomowa mieszanka różnych przypraw do nacierania
mięsa
: suszony
czosnek
,
kolendra
,
gorczyca
,
majeranek
,
tymianek
,
kozieradka
(utrzeć w moździerzu)1 litr
bulionu warzywnego
2 łyżki
oleju rzepakowego
PRZYGOTOWANIE:
Mięso
natrzeć
przyprawami
i odstawić na godzinę do lodówki. Pokroić na kawałki jak do gulaszu.
Cebulę
i
czosnek
drobno posiekać. Do misy multicookera wlać
olej
i nastawić program FRY VEGETABLES i czas 10 min. Zeszklić
cebulkę
, dodać
mięso
,
grzyby
i pozostałe
przyprawy
. Zalać
bulionem
i nastawić program STEW i czas 35 minut. Po upływie czasu wyłowić
mięsko
a
wywar
zmiksować na gładką konsystencję (tak powstanie nam ekstra sos).
Źródło:
http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/12/duszona-cielecina-z-grzybami.html
Przepisy powiązane
Zupa krem z dyni
Zupa krem z dyni
Zupa krem z dyni
Zupa krem z dyni
Zupa krem z dyni
Składniki powiązane (0)