ßßß

Dla 4 osob:1 gruszka2 kromki chleba tostowego4 lyzki oliwysol, pieprz cayenne1 lyzka majeranku400 g sera camambert1 cebula4 glowki mini salaty rzymskiej2 lyzki octu1 lyzka plynnego mioduGruszke obrac, przekroic na polowe, wyciac gniazda nasienne i drobno posiekac. Chleb pokroic w kostke i podsmazyc na 1 lyzce oliwy. Wystudzic i wymieszac z gruszka. Przyprawic do smaku sola, pieprzem cayenne i majerankiem. Ser pokroic na cwiartki. Ulozyc na kazdej z nich gruszki i grzanki z chleba tostowego. Ulozyc w naczyniu do zapieknaia dodajac pozostale gruszki i chleb tostowy. Wlozyc do piekarnika nagrzanego do 250 °C. Zapiekac przez 4-5 minut.Cebule obrac i pokroic w krazki. Salate oczyscic, pokroic w piorka, wymieszac z cebula. ocet wymeiszac z sola, pieprzem i miodem, dolac pozostale 3 lyzki oliwy i ubic sos. Polac nium salate. Podawac do zapieczonego sera.Przepis z: "Gut&günstig" nr 11/2012Zapraszam do mojego rocznicowego candy- szzcegoly we wpisie wczesniejszym.