ßßß
Cookit - przepis na Camambert zapiekany z gruszka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Camambert zapiekany z gruszka
Składniki
Sałata zielona
Gruszka
Chleb tostowy
Oliwa z oliwek
Pieprz cayenne
Majeranek
Ser camembert
Cebula
Glony
Sałata rzymska
Ocet
Miód
Wykonanie
Podalam z
zielona salata
na kolacje.
Dla 4 osob:1
gruszka
2 kromki
chleba tostowego
4 lyzki
oliwy
sol,
pieprz cayenne
1 lyzka
majeranku
400 g
sera camambert
1
cebula
4
glowki
mini
salaty rzymskiej
2 lyzki
octu
1 lyzka plynnego
miodu
Gruszke
obrac, przekroic na
polowe
, wyciac gniazda nasienne i drobno posiekac.
Chleb
pokroic w kostke i podsmazyc na 1 lyzce
oliwy
. Wystudzic i wymieszac z
gruszka
. Przyprawic do smaku
sola
,
pieprzem cayenne
i
majerankiem
.
Ser
pokroic na cwiartki. Ulozyc na kazdej z nich
gruszki
i grzanki z
chleba tostowego
. Ulozyc w naczyniu do zapieknaia dodajac pozostale
gruszki
i
chleb tostowy
. Wlozyc do piekarnika nagrzanego do 250 °C. Zapiekac przez 4-5 minut.
Cebule
obrac i pokroic w
krazki
.
Salate
oczyscic, pokroic w piorka, wymieszac z
cebula
.
ocet
wymeiszac z
sola
,
pieprzem
i
miodem
, dolac pozostale 3 lyzki
oliwy
i ubic sos. Polac nium
salate
. Podawac do zapieczonego
sera
.Przepis z: "Gut&günstig" nr 11/2012Zapraszam do mojego rocznicowego candy- szzcegoly we wpisie wczesniejszym.
Źródło:
http://zkartoflanegopola.blox.pl/2014/06/Camambert-zapiekany-z-gruszka.html
Przepisy powiązane
Sałatka z gruszką, kurczakiem i serem pleśniowym
Botwinka w sosie majerankowym
Koreczki z figą i miodowym dressingiem
CAMEMBERT ZAPIEKANY Z POMIDORAMI
Śledź w oleju
Składniki powiązane (0)