ßßß Cookit - przepis na Camambert zapiekany z gruszka

Camambert zapiekany z gruszka

nazwa

Wykonanie

Podalam z zielona salata na kolacje.
Dla 4 osob:
1 gruszka
2 kromki chleba tostowego
4 lyzki oliwy
sol, pieprz cayenne
1 lyzka majeranku
400 g sera camambert
1 cebula
4 glowki mini salaty rzymskiej
2 lyzki octu
1 lyzka plynnego miodu
Gruszke obrac, przekroic na polowe, wyciac gniazda nasienne i drobno posiekac. Chleb pokroic w kostke i podsmazyc na 1 lyzce oliwy. Wystudzic i wymieszac z gruszka. Przyprawic do smaku sola, pieprzem cayenne i majerankiem. Ser pokroic na cwiartki. Ulozyc na kazdej z nich gruszki i grzanki z chleba tostowego. Ulozyc w naczyniu do zapieknaia dodajac pozostale gruszki i chleb tostowy. Wlozyc do piekarnika nagrzanego do 250 °C. Zapiekac przez 4-5 minut.
Cebule obrac i pokroic w krazki. Salate oczyscic, pokroic w piorka, wymieszac z cebula. ocet wymeiszac z sola, pieprzem i miodem, dolac pozostale 3 lyzki oliwy i ubic sos. Polac nium salate. Podawac do zapieczonego sera.
Przepis z: "Gut&günstig" nr 11/2012
Zapraszam do mojego rocznicowego candy- szzcegoly we wpisie wczesniejszym.
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2014/06/Camambert-zapiekany-z-gruszka.html