ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoburaczki młode 3 pęczekoliwa 5 łyżek stołowychocet 2 łyżek stołowychmajeranek świeży 3 łyżek stołowychpieprz 1 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone buraczki ugotować w małej ilości wody, a oczyszczone listki botwinki przelać wrzątkiem na sitku, osączyć. Ostudzone buraczki poobierać i pokroić na ćwiartki, dodać botwinkę.Sos: wymieszać oliwę z octem posiekanym majerankiem oraz pieprzem.Sosem polać sałatkę. Podawać jako dodatek do młodych ziemniaków.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: