Wykonanie
« Smorrebrod dunska kanapka ...Salatka ziemniaczana z ... »Swietna obiadowa propozycja :)

Dla 4-6 osob:600 g
marchwi6
cebul1 zabek
czosnku600 g
miesa wolowego na gulasz150 g
boczku150 g
smietany creme fraiche3 lyzki
masla2 lyzki
przecieru pomidorowego1/4 l
czerwonego wina wytrawnegosol,
pieprzMieso pokroic w gruba kostke,
marchewki ,
cebule i
czosnek oczyscic i pokroic w kostke.
Boczek pokroic w kostke.
Maslo rozgrzac na patelni, podsmazyc
boczek i
mieso przez ok. 10 minut mieszajac. Nastepnie dodac
przecier pomidorowy,
cebule,
czosnek i
polowe marchewek. Smazyc jeszcze 2 minuty mieszajac. Zalac
winem, gotowac przez ok. 3 minuty, dodac 1 1/4 l
wody, zagotowac i doprawic do smaku
pieprzem i
sola. Przelozyc do brytfanny z pokrywka i dusic w piekarniku pod przykryciem w temperaturze 180°C ok. 2 godziny, po 1 1/2 godziny dodac pozostale
marchewki, wymieszac. Podawac z kleksem
smietany.Przepis na podstawie przepisu z tygodnika "Laura".sobota, 18 lipca 2015, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »