ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegorosbef 2 kilogramówboczek plastry według uznaniaczosnek 4 ząbkimajeranek 2 łyżek deserowychcebula 2 sztukmarchewka 1 sztukkoncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowychpieczarki 100 gramówimbir według uznaniawino czerwone 1 szklanekrosół wołowy 1 szklaneksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte i osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem. Odciąć od kości, pozostawiając warstwę tłuszczu przy mięsie. Mięso nadciąć głęboko w kilku miejscach i w nacięciu włożyć plastry boczku obtoczone w majeranku i połowę czosnku pokrajanego w plasterki. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, a cebulę posiekać. Oczyszczoną marchewkę pokroić na kawałki. Mięso włożyć do żeliwnego naczynia, obłożyć warzywami i pieczarkami, posypać imbirem, resztą majeranku i czosnku, zalać winem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Piec ok. 60 minut w 200 stopniach. Zostawić w piekarniku na 30 minut. Rosół wołowy z kostki doprawić do sosu z pieczenia i zagotować. Przetrzeć przez sito i gotować tak długo, aż pozostanie 1/2 litra płynu.Mięso pokroić na plastry i osobno podać sos.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: