ßßß Cookit - przepis na Cukniowe lodeczki

Cukniowe lodeczki

nazwa

Wykonanie

« Surowka z cukini i marchwi
Czekoladowy placek z cukinia »
Ponownie cukinia :) Tym razem nadziewana kozim serem.
Dla 4 osob:
4 cukinie
8 pomidorow sredniej wielkosci
1 lyzka octu balsamicznego
sol, pieprz, cukier
150 g fety koziej
50 g oliwek (wzielam zielone, ale moga byc tez czarne)
100 ml bulionu warzywnego
Cukinie umyc, obciac koncowki i przekroic wzdluz, wydrazyc srodek i drobno posiekac. Pomidory sparzyc, obrac ze skorki, pokroic na cwiartki, wyjac nasiona i drobno posiekac. Doparwic do smaku sola, pieprzemi cukrem, zalac octem i wymieszac, dodoac mazsz z cukini. Ser pokroic w kostke, oliwki w talarki. Dodac do reszty masy i wymieszac. Napelniac masa cukinie. Przelozyc do naczynia (lub mniejszych naczyn) do zapiekania. Zalac bulionem. Wstawic do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200°C ok. 15 minut.
Przepis z: "Lisa. Kochen und Backen". nr 07/2012
środa, 29 lipca 2015, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2015/07/Cukniowe-lodeczki.html