Wykonanie
« Surowka z
cukini i
marchwiCzekoladowy placek z
cukinia »Ponownie
cukinia :) Tym razem nadziewana
kozim serem.

Dla 4 osob:4
cukinie8 pomidorow sredniej wielkosci1 lyzka
octu balsamicznegosol,
pieprz,
cukier150 g
fety koziej50 g
oliwek (wzielam zielone, ale moga byc tez czarne)100 ml
bulionu warzywnegoCukinie umyc, obciac koncowki i przekroic wzdluz, wydrazyc srodek i drobno posiekac.
Pomidory sparzyc, obrac ze skorki, pokroic na cwiartki, wyjac nasiona i drobno posiekac. Doparwic do smaku
sola, pieprzemi
cukrem, zalac
octem i wymieszac, dodoac mazsz z
cukini.
Ser pokroic w kostke,
oliwki w talarki. Dodac do reszty masy i wymieszac. Napelniac masa
cukinie. Przelozyc do naczynia (lub mniejszych naczyn) do zapiekania. Zalac
bulionem. Wstawic do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 200°C ok. 15 minut.Przepis z: "Lisa. Kochen und Backen". nr 07/2012środa, 29 lipca 2015, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »