Wykonanie
Pyszne faszerowane słodkie
kalarepki , czy może być coś bardziej smakowitego ..pewnie i może , ale dzisiaj to był nasz obiadowy hit 😉 Doskonale sprawdziły się jako dodatek , odgrzane na kolację także pysznie smakowały . Polecam , szczególnie teraz kiedy jest ich dużo ..no nie tylko w sklepach na razie 😉

Składniki :4
kalarepki2
kabanosy1/4 kostki
fety1 płaska łyżeczka
cukru1 łyżeczka
octu balsamicznegopieprz do smaku

Kalarepki obieramy i łyżką do
lodów wybieramy środek robiąc gniazdko na farsz . Miąższ siekamy , dodajemy do niego
przyprawy,
ocet balsamiczny , pokruszoną
fetę , oraz pocięte w plasterki
kabanosy . Mieszamy do połączenia składników i powstałym farszem wypełniamy dołki w kalarepkach . Nadziane
kalarepki układamy na blaszce do pieczenia lekko przykrywamy folią i wstawiamy do piekarnika , piekąc w temperaturze 150 C przez około 30-40 minut . Po tym czasie zdejmujemy folię i pozwalamy górze się zarumienić . Gotowe , można podawać . W tej potrawie nie używamy
soli , gdyż
feta jest bardzo słona . Smacznego 😉
