ßßß Cookit - przepis na Kalarepki z kabanosem

Kalarepki z kabanosem

nazwa

Wykonanie

Pyszne faszerowane słodkie kalarepki , czy może być coś bardziej smakowitego ..pewnie i może , ale dzisiaj to był nasz obiadowy hit 😉 Doskonale sprawdziły się jako dodatek , odgrzane na kolację także pysznie smakowały . Polecam , szczególnie teraz kiedy jest ich dużo ..no nie tylko w sklepach na razie 😉
Składniki :
4 kalarepki
2 kabanosy
1/4 kostki fety
1 płaska łyżeczka cukru
1 łyżeczka octu balsamicznego
pieprz do smaku
Kalarepki obieramy i łyżką do lodów wybieramy środek robiąc gniazdko na farsz . Miąższ siekamy , dodajemy do niego przyprawy,ocet balsamiczny , pokruszoną fetę , oraz pocięte w plasterki kabanosy . Mieszamy do połączenia składników i powstałym farszem wypełniamy dołki w kalarepkach . Nadziane kalarepki układamy na blaszce do pieczenia lekko przykrywamy folią i wstawiamy do piekarnika , piekąc w temperaturze 150 C przez około 30-40 minut . Po tym czasie zdejmujemy folię i pozwalamy górze się zarumienić . Gotowe , można podawać . W tej potrawie nie używamy soli , gdyż feta jest bardzo słona . Smacznego 😉
Źródło:http://xn--ogrodnikwpodry-xob60t.pl/kalarepki-z-kabanosem