Wykonanie
To ciasto robiłam już jakiś czas temu..i całkiem o nim zapomniałam [ znów nazbierało się sporo przepisów do opublikowania]..

25 dkg
maki0,5 kostki
margaryny10 dkg
cukru pudru2
żółtkaszczypta
soli2 łyżki
rumu lub kilka kropel
olejku rumowegobiszkopty1,5 opak.budyniu
śmietankowego0,5 l
mleka2 -3 łyżki
cukrusok z aronii1 szkl. soku
jabłko Sadvit2-3 łyżki
żelatyny1
jogurt naturalnycukier do smakusok z aronii
Mąkę przesiac, dodać
sól i pokrojona na kawałki
margarynę.Posiekać nożem,dodac
cukier puder ,
żółtka i
rum .Składniki połączyc siekając nozem, a następnie palcami rozetrzeć grudki i szybko zagnieść ciasto.Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.Ciasto rozwałkować do tortownicy, nakłuć widelcem.Piec w nagrzanym do 200 stopi piekarniku przez około 20 minut.Ostudzić.Z
mleka odlać 1 szkl.i wymieszać z
budyniem.Resztę
mleka z
cukrem zagotować.Dodać wymieszany
budyń oraz sok z aronii i zagotować energicznie mieszając.Wylać na upieczone ciasto.Ułożyć
biszkopty.Sok zagotować dodając
cukier., Dodać
żelatynę i dokładnie wymieszać, następnie dodać
jogurt , sok z aronii i wymieszać.Lekko ostudzić i wylać na ułożone
biszkopty.Odstawić do zastygnięcia.