Wykonanie
            Takie kaczusie zawsze robiła mi moja mama:) Pyszna odmiana tradycyjnego pączka:) Polecamy...

Składni ki;1 kg 
maki,10 dkg 
drożdży,10 dkg 
cukru,10 dkg 
margaryny,7 
żółtek,2 szklanki 
mleka,
olejek rumowy,
olej do smażenia,
sól,
cukier puder do posypania,Wykonanie;Przygotowujemy rozczyn z 
drożdży, 1 łyżki 
cukru i 5 łyżek 
mleka. Pozostawiamy do wyrośnięcia. 
Żółtka i 
cukier ucieramy razem. Do 
mąki dodajemy resztę 
mleka, 
sól, 
olejek rumowy, utarte 
żółtka z 
cukrem i wyrośnięty rozczyn. Wyrabiamy ciasto. 
Margarynę rozpuszczamy i letnią dolewamy do ciasta. Wyrabiamy. Zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy ciasto już urośnie formujemy nasze kaczusie. Ciasto toczymy w rulon jak na kopytka i tniemy na kawałki. Następnie kawałki toczymy znowu w rulon i wiążemy na luźną pętelkę. Układamy i powtórnie zostawiamy do wyrośnięcia. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Możemy sprawdzać patyczkiem.... smacznego....