Wykonanie
1,60 kg
białego sera (zmielonego)1 kostka
margaryny0,50 kg
cukru pudru12
jajek2
cukry waniliowe1
budyń śmietankowy bez
cukru2 opakowania pierniczków nadziewanych w
czekoladziewykonanie:składniki powinny
mieć temp. pokojową
Margarynę utrzeć z
cukrem pudrem i
waniliowym na puszystą masę, następnie dodawać po jednym
żółtku cały czas ucierając. Dodać
biały ser (ja kupuję zmielony w wiaderku) i dobrze utrzeć. pod koniec ucierania dodać
budyń.
Białka z
jajek ubić na sztywną pianę i lekko wymieszać z masą
serową. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć połowę masy serowej, rozłożyć na niej pierniczki jeden obok drugiego i przykryć resztą masy serowej. piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku na złoty kolor. Po ostygnięciu można polać
polewą czekoladową.Polewa:5 łyżek
wody1 szkl
cukru1 kostka
margaryny3-4 łyżki dobrego
kakaoDo garnuszka wlać
wodę, wsypać
cukier i zagotować do rozpuszczenia się
cukru. Do tak przygtowanego
syropu włożyć
margarynę i podgrzewać na małym ogniu aż się rozpuści. Na koniec dodać
kakao i gotować przez okoł 2-3 minuty aż składniki dobrze się połączą. gdy polewa lekko przestygnie, polać gotowe ciasto.SMACZNEGO