Wykonanie
Stary przepis rodzinny, Sprawdzony, zawsze wychodzi :)Zgotowac:1 szklanka
oleju0.5 szklanki
wody1 szklanka
cukru1
cukier waniliowy3 lyzki
kakaoOstudzic. Ja w w czasie studzenia szykuje foremke, smaruje
margaryna i posypuje
maka, bulka
tarta lub
kasza manna.Jak foremka gotowa (najlepsza jest taka do babki, gdzy murzynek pieczony na plaskiej blaszce jest za suchy).Do masy dodac 3
zóltka (
bialka ubijemy na koncu), 1.5 szklanki
maki i 2 lyzeczki
proszku do pieczenia. Po wymieszaniu, dodajemy piane. I wlewamy mase do foremki.Pieczemy godzine w 180 stopniach C.Polecam, jest puszysty i pyszny.Do polania mozna rozpuscic
czekolade (ale wtedy zle sie kroi), najlepiej przygotowac polewe.
maslo,
woda,
cukier,
kakao (1:1:1:1) ja
daje 2 lyzki wszystkiego ale mozna zrobic wiecej polewy. Poelwamy i posypujemy cukiereczkami ozdobnymi. Polecam :)