Wykonanie
Na tą pyszność natknęłam się na blogu "I adore cinnamon " .Jest to przepyszny
syrop czekoladowy,którego możemy podawać z
loda mi,do ciast,
ciasteczek,naleśników itp. Jest bardzo mocno
kakaowy,gęsty i bardzo prosty w wykonaniu. Polecam.Składniki:50g
cukru waniliowego,150g
cukru150ml
wody,45 g
kakao,
Wykonanie:Oby dwa rodzaje
cukru zagotowujemy w 150ml
wody,aż
cukier się rozpuści i gotujemy przez 5 minut,aż powstanie
syrop.Następnie połowę
syropu wlewamy do
kakao i mieszamy do uzyskania gęstej masy,dodajemy resztę
syropu ,dokładnie mieszamy i jeszcze przez chwilę zagotowujemy na ogniu. Gotowy
syrop przelewamy do słoiczka albo do butelki,szczelnie zamykamy i przechowujemy w temperaturze pokojowej.
Smacznego!