ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosteki z łososia norweskiego 4 sztuksok z cytryny 0,5 sztukcebula 100 gramówmasło 2 łyżek stołowychwino białe wytrawne 125 mililitrówbulion warzywny 300 mililitrówmąka 1 łyżek deserowychgałka muszkatołowa według uznaniaśmietana 100 gramównatka pietruszki 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oprószyć steki solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Oczyszczoną cebulę pokroić w piórka i poddusić na łyżce masła. wlać wino i zagotować. Doprawić solą oraz pieprzem. Wlać bulion, przykryć i gotować 10 minut. Dodać mąkę wymieszana w 2 łyżkach wody i zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz gałką i zagotować. Wymieszać ze śmietana.Steki z łososia smażyć na pozostałym maśle po 3 minuty z każdej strony. Usmażone składać na talerzach, polać sosem i posypać posiekaną natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybSosy i pastyKomentarze:Autor: nonironData: 2011-07-11Beciu! A gdzie Koper? Norwedzy (Szwedzi rowniez) nie jadaja lososia bez kopru tzn w 99, 99% kopru dodaja do sosu:-)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: