ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokopytka 1 sztukburaczki 250 gramówcebula 1 sztukbulion warzywny 100 mililitrówmasło 1 łyżek stołowychśmietana 4 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę pokroić w kostkę oraz ugotowane wcześniej buraki. Cebule poddusić na maśle lub oleju, dodać buraki oraz bulion i gotować 5 minut na małym ogniu. Do ugotowanych kopytek dodać masło, poczekać aż się rozpuści, wrzucić do sosu z buraków i zagęścić śmietaną. Całość posypać posiekaną natką.Uwagi:Gotowe kopytka podgrzać w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki oliwy tak długo, aż wypłyną na powierzchnię. Wyciągnąć je cedzakiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: