Wykonanie
Uwielbiamy
kurki. I jeść i zbierać. Zamrażarka zawsze chowa przed nami pewne zapasy tego smakołyku, co wykorzystałam tym razem i przyrządziłam bardzo prosty i szybki w przygotowaniu krem z
kurek. Przyrządzenie takiej zupy nie zajmuje nawet pół godziny, jeśli posiadamy
bulion warzywny, jeśli nie, zawsze można poratować się
kostką rosołową.
Składniki
kurki (mrożone)1 l
bulionu warzywnegodwie
cebulemasło na patelnię
sól pieprz2 łyżki
śmietanygrzanki
Cebulę podsmażyć na
maśle, dodać
kurki dusić przez chwilę, doprawić. Wsypać zawartość patelni do gotującego się
bulionu i gotować 5 minut. Po tym czasie łyżką wyjąć kilka
kurek, które posłużą nam do dekoracji a resztę zblendować na gładką masę. Dodać
śmietanę i doprawić do smaku. Podawać z grzankami.