Wykonanie
            Pewnie ma tyle wspólnego ze Szwecją,co 
ryba po grecku z Grecją,ale smakuje nieźle i na pewno nie był to pierwszy i ostatni raz,gdy przygotowałam tak 
rybę.Lekki,delikatny sos z 
rybą bardzo nam wszystkim smakował i nawet najmłodszy w rodzinie zjadł ze smakiem,mimo że do kulinarnych nowości podchodzi z dystansem :)

60 dkg 
filetów z dorsza - u mnie było troszkę mniejsza porcja2 średnie 
selery - dałam 1 małyduża 
cebula3 łyżki 
masłasok z cytrynypół łyżeczki 
skórki z cytrynyszczypta 
gałki muszkatołowej1 szkl.
śmietany2-3 łyżki posiekanej 
natki pietruszkisól i 
pieprzW rondlu rozgrzewam 
masło,wrzucam pokrojoną w kostkę 
cebulę.
Rybę kroję na kawałki,skrapiam częścią 
soku z cytryny.Gdy 
cebula trochę zmięknie dodaję startego na grubej tarce 
selera,skrapiam 
sokiem z cytryny,dodaję 
rybę,
sól i odrobinę 
wody i duszę pod przykryciem na wolnym ogniu,aż 
ryba będzie miękka.Doprawiam 
pieprzem,
gałką muszkatołową,
skórką z cytryny,dolewam 
śmietanę i króciutko podduszam.Posypuję posiekaną 
natką pietruszki.Smacznego!!!