Wykonanie
Kolejnym przepisem wyszperanym w starym zeszycie jest to oto ciasto. Nie
jadłam go może z 15 lat albo więcej ale doskonale pamiętam jego smak. Jest bardzo proste do zrobienia, niezbyt drogie a smakuje naprawdę wspaniale.
Składniki:1
margaryna3/4 szklanki
cukru2
żółtka3 szklanki
mąki1
cukier waniliowy1 łyżeczka
proszku do pieczeniaMargarynę posiekać z
cukrem i
mąką, dodać
żółtka, zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na 3 cześci i upiec oddzielnie placki. Piekłam w blaszce o wymuiarach 24/32 cm. Upieczone placki wystudzić.Składniki na masę:500 ml kwaśnej
śmietany3/4 szkl.
cukru pudru1 szkl wiórek
kokosowych3 łyżki
kakaoSkładniki masy umieścić w dużym naczyniu, dobrze wymieszać i przełożyć placki. Posmarować także wierzchnią część. Posypać
kokosem. Ciasto odstawić do lodówki na noc. Najlepiej smakuje następnego dnia.Smacznego:)