ßßß
ŹródłoSkładniki:6 średnich płaskich ziemniaków1/4 kostki fety1/2 cukinii1 duży ząbek czosnku10 dag wędzonego boczkupieprzkoperek6 łyżek oliwyZiemniaki ugotować w osolonej wodzie ( nie mogą się rozpadać). W misce wymieszać fetę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, oliwę oraz pokrojony w kostkę boczek i startą cukinię. Ja starłam tylko skórkę, gdyż obawiałam się wody z miąższu cukinii. Wszystko razem dokładnie wymieszać i przyprawić pieprzem. Gdy ziemniaki wystygną przekroić je na pół i wydrążyć. Do farszu serowego dodać miąższ z ziemniaków i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać. Wydrążone ziemniaki nadziewać farszem serowym i układać na wysmarowanej masłem blaszce. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać około 20 min.'Smacznego:)