Wykonanie
Końcówka wakacji nie jest dla mnie zbyt łaskawa i nie mam jakoś weny do gotowania. A kiedy nie ma natchnienia a jeść przecież trzeba najlepszy pomysł to fast foody ale oczywiście tylko domowe. Do tych sandwiczy użyłam
bułek, które poznaliście dwa dni temu, można użyć każdych innych.
Składniki:1
filet z kurczaka3 łyżki
masła2 ząbki
czosnkusól,
pieprz1 kulka
mozzarellipomidor1
czerwona cebulamajonezketchupmieszanka
sałatFilet z kurczaka oprószyć
solą i
pieprzem usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, zabezpieczyć aby nie wystygła za bardzo.
Bułki przekroić, posmarować
masłem, każdą kromkę posypać przeciśniętym przez praskę
czosnkiem i
solą, na tym ułożyć plasterek
mozzarelli. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać kilka min, aż
ser się rozpuści. W tym czasie pokroić
cebulę i
pomidora. Składać sandwicze według dowolnej kolejności. U mnie było tak:
bułka z
serem i
czosnkiem,
majonez,
pomidor, mix
sałat,
cebula,
kurczak,
majonez,
ketchup,
bułka. Podawać natychmiast.Smacznego:)