ßßß
Składniki na biszkopt:4 jajka1/2 szklanki mąki3 łyżki kakao4 łyżki cukru1 łyżeczka proszku dopieczeniaUbić białka na sztywno, pod koniec dodając cukier. Dodać żółtka, wymieszać. Przesiać mąkę z kakao i proszkiem. Dokładnie wymieszać, przelać ciasto na przygotowaną formę. Wymiary mojej formy to 24/32 cm. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 20 min.Składniki na masę:500 ml śmietanki kremówki3/4 szklanki cukru pudru5-6 łyżeczek żelatynybiałe winogronogalaretka zielonaGalaretkę rozpuścić według przepisu, odstawić do wystygnięcia. Rozpuścić żelatynę w minimalnej ilości wody. Ubić śmietanę z cukrem, dodać lekko ciepłą żelatynę, wymieszać. Przelać masę na biszkopt, równo rozprowadzić.Wstawić na 5 minut do lodówki. Gdy masa stężeje, ułożyć na cieście winogrona i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin.Smacznego:)