ßßß
Składniki:1 filet z kurczaka3 łyżki mąki2 łyżki musztardy Dijon1 łyżka musztardy ziarnistej1/2 szklanki białego wina wytrawnego1/2 szklanki śmietany1 szklanka bulionu300 g pieczarek1 cebulazielona pietruszkasól, pieprzolejWymieszać mąkę z solą i pieprzem. Umyty filet przekroić wzdłuż, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć fileta, zdjąć z patelni. Na tę samą patelnię wrzucić pieczarki i smażyć, aż woda wyparuje. Dodać pokrojoną cebulę i chwilę smażyć razem. Dodać wino, musztardę, bulion oraz śmietanę i całość dusić ok. 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do tak przygotowanego sosu włożyć mięso i chwilę razem podgrzać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.Smacznego:)