Czasami tak niewiele trzeba, żeby z "oklepanego" kotleta zrobić pyszny obiad bo do sosu dodałam tylko odrobinę musztardy. Są tu oczywiście i inne składniki, które składają się na pyszny smak sosu np. wino czy pietruszka ale głownie jest to zasługa musztardy. Bardzo lubię też musztardę ziarnistą ale jeśli za nią nie przepadacie, można pominąć i dodać tylko Dijon.Składniki:1 filet z kurczaka3 łyżki mąki2 łyżki musztardy Dijon1 łyżka musztardy ziarnistej1/2 szklanki białego wina wytrawnego1/2 szklanki śmietany1 szklanka bulionu300 g pieczarek1 cebulazielona pietruszkasól, pieprzolejWymieszać mąkę z solą i pieprzem. Umyty filet przekroić wzdłuż, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć fileta, zdjąć z patelni. Na tę samą patelnię wrzucić pieczarki i smażyć, aż woda wyparuje. Dodać pokrojoną cebulę i chwilę smażyć razem. Dodać wino, musztardę, bulion oraz śmietanę i całość dusić ok. 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do tak przygotowanego sosu włożyć mięso i chwilę razem podgrzać. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.Smacznego:)