Do tej pory te trzy smaki łączyłam tylko w pierogach a dzisiaj przedstawiam zupę. W smaku jest bardzo delikatna, pożywna no i oczywiście zdrowa. Można użyć czerwonej soczewicy ja jednak wolałam zieloną pomimo, że zupy z nią są zazwyczaj burawe. Jednak smak jest wspaniały.Składniki:1 udko kurczaka200 g pieczarekszklanka zielonej soczewicy1 marchewka1 mały kawałek pora1 łodyga selera naciowegosól, pieprzPieczarki pokroić w plasterki, obgotować. Udko zalać wodą i zagotować. Dodać marchewkę pokrojoną w plasterki oraz seler i por, a także sól i pieprz i gotować na małym ogniu ok. 30 min. Po tym czasie wyjąć rozgotowanego pora i selera oraz udko. Gdy mięso przestygnie obrać i pokroić na kawałki. W tym czasie do zupy dodać opłukaną soczewicę i gotować ok. 15-20 min. Dodać pieczarki i obrane mięsokurczaka. Całość doprawić jeszcze do smaku. Podawać zupę posypana posiekana natka pietruszki.Smacznego:)