Wykonanie
Przedstawiam Wam wspaniałą przystawkę jaką jest
ryba w słodko - kwaśnej galarecie. Dodatkowym atutem tej potrawy jest jej różowy kolor.
Rybkę możecie usmażyć dowolną, ja użyłam
dorsza. Jeśli ktoś nie chce różowej galarety można użyć białej
cebuli a smak i tak pozostanie ten sam. Jeśli macie wszystkie składniki w domu jeszcze jest czas, żeby ją przyrządzić na dzisiejszy wieczór:)

Źródło: KoleżankaSkładniki:2 kg
ryby (najlepiej płaty)2
czerwone cebule3 szklanki
wody1/2 szklanki
octu1/2 szklanki
cukru1 łyżeczka
solipo 3 ziarenka ziela,
pieprzu3
liście laurowemąka i
jajko do panierki
olej do smażenia5 łyżeczek
żelatynyRybę posolić, panierować i smażyć. Zagotować
wodę,
ocet,
cukier,
przyprawy i
cebulę. Gotować około 10 min. Odcedzić
cebulę, do
wywaru dodać
żelatynę i odstawić do wystygnięcia. Na półmisku ułożyć
rybę,
cebulę i gdy galareta jest już gęstawa zalać
rybę. Wstawić do lodówki.Smacznego:)