Wykonanie
Dzisiejsze danie jest alternatywą dla tradycyjnych pulpetów w sosie. To właściwie całkiem zwyczajne danie tyle, że zapiekane no i pulpety smakują odrobinę inaczej a to dzięki dodatkowi
musztardy. Oczywiście, ktoś może zapytać po co dodatkowo zapiekać to danie ale ja po prostu nie lubię nudy w kuchni i ciągle chcę coś zmieniać, tym bardziej jesli danie jest zwyczajne. Jeśli macie ochotę możecie podać
musztardowe pulpety po prostu z
ziemniakami z
wody oraz z warzywami.

Składniki na pulpety:50 dag
mięsa mielonego2 łyżeczki
musztardy1
jajkosól,
pieprznatka pietruszkipół szklanki
wodytarta bułkaDodatkowo:kilka
ziemniaków1
brokuł1
cukinia2
pomidory2
jajkaszklanka
mlekakawałek
żółtego seraMięso mielone wymieszać z pozostałymi składnikami, uformować pulpety. Obtoczyć w
tartej bułce i obsmażyć na patelni.
Ziemniaki gotować w osolonej wodzie ok. 10-15 min.
Brokuła także ugotować al dente. Obsmażone pulpety ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Między nimi poukładać
ziemniaki, pokrojone
pomidory,
cukinię oraz cząstki
brokuła.
Jajka robełtać z
solą, dodać
mleko, zalać warzywa i pulpety, posypać
startym serem. Wstawić do piekarnika na 20 minut, zapiekać w temperaturze 180 stopni.Smacznego:)