Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie

Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Tartaletki z warzywami i
mozzarelląTortilla al »

Składniki:6
papryczek chilli6 suszonych
papryczek chilli1 kg
wołowiny1 łyżka
oliwy2
liście laurowe1 łyżka mielonego
kminku2 ząbki
czosnku1
cebula2 łyżeczki
oregano2 łyżki
papryki w proszku1 łyżeczka
cukrugruba
sólświeżo zmielony
czarny pieprzChilli pokroić w paski, usunąć nasiona. Zalać dwiema filiżankami wrzątku i pozostawić na 30 minut. Po tym czasie odlać
wodę i zachować ją.
Wołowinę pokroić w centymetrowa kostkę i obsmażyć na brązowy kolor na rozgrzanej
oliwie. Wlać
wodę, w której moczyło się
chilli i zagotować. Wrzucić
liście laurowe i gotować na wolnym ogniu przez godzinę. W tym czasie zmiksować resztę składników, włączajac
chilli, z połową filiżanki
wody. Powstałe puree dodać do
mięsa i gotować na wolnym ogniu przez pół godziny podlewając
wodą w razie potrzeby.Smacznego:)czwartek, 07 stycznia 2010, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze