ßßß Cookit - przepis na Chilli con carne

Chilli con carne

nazwa

Wykonanie

Eksplozja smaku
Dobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja Smaku
Utwórz swoją wizytówkę
Pisz blog
zamów newsletter
Blog > Komentarze do wpisu
« Tartaletki z warzywami i mozzarellą
Tortilla al »
Składniki:
6 papryczek chilli
6 suszonych papryczek chilli
1 kg wołowiny
1 łyżka oliwy
2 liście laurowe
1 łyżka mielonego kminku
2 ząbki czosnku
1 cebula
2 łyżeczki oregano
2 łyżki papryki w proszku
1 łyżeczka cukru
gruba sól
świeżo zmielony czarny pieprz
Chilli pokroić w paski, usunąć nasiona. Zalać dwiema filiżankami wrzątku i pozostawić na 30 minut. Po tym czasie odlać wodę i zachować ją. Wołowinę pokroić w centymetrowa kostkę i obsmażyć na brązowy kolor na rozgrzanej oliwie. Wlać wodę, w której moczyło się chilli i zagotować. Wrzucić liście laurowe i gotować na wolnym ogniu przez godzinę. W tym czasie zmiksować resztę składników, włączajac chilli, z połową filiżanki wody. Powstałe puree dodać do mięsa i gotować na wolnym ogniu przez pół godziny podlewając wodą w razie potrzeby.
Smacznego:)
czwartek, 07 stycznia 2010, wiosenka27
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/01/Chilli-con-carne.html