ßßß
 
            
         Składniki :- papryczki chili- 2 łyżeczki utartego świeżego imbiru- 3 duże ząbki czosnku- mielony czarny pieprz- 1/4 łyżeczki soli- oliwa z oliwek- 1 cebulaPrzygotowanie :1. Papryczki kroję na połówki i wysuszam trochę w piekarniku (ok 60°C przez 4h). Nadaje to fajnego posmaku, ale nie musicie tego robić, można użyć świeżych papryczek.2. Wrzucam wszystko do robota kuchennego (może być blender) i miksuje. Popracujcie nad konsystencją według własnego uznania - ja nie miksowałam do końca, ale na pewno można zrobić z tego jeszcze bardziej jednolitą papkę.
Składniki :- papryczki chili- 2 łyżeczki utartego świeżego imbiru- 3 duże ząbki czosnku- mielony czarny pieprz- 1/4 łyżeczki soli- oliwa z oliwek- 1 cebulaPrzygotowanie :1. Papryczki kroję na połówki i wysuszam trochę w piekarniku (ok 60°C przez 4h). Nadaje to fajnego posmaku, ale nie musicie tego robić, można użyć świeżych papryczek.2. Wrzucam wszystko do robota kuchennego (może być blender) i miksuje. Popracujcie nad konsystencją według własnego uznania - ja nie miksowałam do końca, ale na pewno można zrobić z tego jeszcze bardziej jednolitą papkę.