Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
makaron fusilli tricolore Combino 300 gramów
szynka włoska Salumeo - plastry według uznania
oliwki czarne według uznania
oliwa z oliwek z
oregano Primadonna 50 mililitrów
czosnek 2 ząbki
cebula dymka 2 sztuk
ser gorgonzola Lovilio 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
czosnek i
cebule drobno posiekać.
Oliwki osączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać
oliwę, wsypać
czosnek z
dymką, dodać
oliwki oraz rozdrobnione na mniejsze kawałki plastry
szynki. Smażyć 5 minut, mieszając.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny
oliwy. Osączony dodać do osączonych na patelni składników, przyprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i zapiekać przez kilka minut. Dodać rozdrobniony na mniejsze kawałki
ser, wymieszać i zapiekać na małym ogniu, aż
ser się rozpuści. Od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: