ßßß Cookit - przepis na Fusilli tricolore z szynką, oliwkami i serem

Fusilli tricolore z szynką, oliwkami i serem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron fusilli tricolore Combino 300 gramów
szynka włoska Salumeo - plastry według uznania
oliwki czarne według uznania
oliwa z oliwek z oregano Primadonna 50 mililitrów
czosnek 2 ząbki
cebula dymka 2 sztuk
ser gorgonzola Lovilio 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony czosnek i cebule drobno posiekać. Oliwki osączyć z zalewy. Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać czosnek z dymką, dodać oliwki oraz rozdrobnione na mniejsze kawałki plastry szynki. Smażyć 5 minut, mieszając. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy. Osączony dodać do osączonych na patelni składników, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i zapiekać przez kilka minut. Dodać rozdrobniony na mniejsze kawałki ser, wymieszać i zapiekać na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Mięsa
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9359/Fusilli-tricolore-z-szynka,-oliwkami-i-serem