Wykonanie
« Powrót  Opis:Ciasto wygląda i smakuje jak piernik.
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
marchewka 2 szklanek
cukier 1 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jajka 4 sztuk
masło 200 gramów
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
imbir 1 łyżek deserowych
rodzynki 0,5 szklanek
orzechy włoskie 0,5 szklanek
cukier puder według uznaniaWykonanie:
Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać połowę
cukru i
marchewkę.
Jajka utrzeć do białości. Lekko podgrzane
masło wymieszać z
mąką i resztą
cukru,
cynamonem,
imbirem i
jajkami. Dodać wymoczone, osączone
rodzynki i posiekane
orzechy oraz
sodę, wymieszać. Wyłożyć ciasto do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 min w 180 stopniach. Po wyjęciu posypać
cukrem pudrem.Uwagi:
Marchewka drobno utarta.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: