ßßß Cookit - przepis na Bakaliowe babeczki z jogurtem

Bakaliowe babeczki z jogurtem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 150 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
imbir 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
rodzynki 75 gramów
orzechy laskowe posiekane 100 gramów
skórka cytrynowa kandyz. posiekana 75 gramów
jajka 2 sztuk
jogurt naturalny 1 szklanek
cukier 100 gramów
masło stopione 125 gramów
migdały blanszowane 36 sztuk
Wykonanie:
Mąkę przesiać do miski, wsypać proszek, cynamon, imbir i sól. Dodać rodzynki, orzechy laskowe, skórkę cytrynową i wymieszać. Jajka ubić z jogurtem i cukrem. Stopniowo dodawać suche składniki i masło, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 wysmarowanych masłem foremek. Położyć na każdej po 3 migdały. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5958/Bakaliowe-babeczki-z-jogurtem