Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 150 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
imbir 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
rodzynki 75 gramów
orzechy laskowe posiekane 100 gramów
skórka cytrynowa kandyz. posiekana 75 gramów
jajka 2 sztuk
jogurt naturalny 1 szklanek
cukier 100 gramów
masło stopione 125 gramów
migdały blanszowane 36 sztukWykonanie:
Mąkę przesiać do miski, wsypać proszek,
cynamon,
imbir i
sól. Dodać
rodzynki,
orzechy laskowe,
skórkę cytrynową i wymieszać.
Jajka ubić z
jogurtem i
cukrem. Stopniowo dodawać suche składniki i
masło, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 wysmarowanych
masłem foremek. Położyć na każdej po 3
migdały. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: