ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka 150 gramówproszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowychCynamon 1 łyżek deserowychimbir 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptarodzynki 75 gramóworzechy laskowe posiekane 100 gramówskórka cytrynowa kandyz. posiekana 75 gramówjajka 2 sztukjogurt naturalny 1 szklanekcukier 100 gramówmasło stopione 125 gramówmigdały blanszowane 36 sztukWykonanie:Mąkę przesiać do miski, wsypać proszek, cynamon, imbir i sól. Dodać rodzynki, orzechy laskowe, skórkę cytrynową i wymieszać. Jajka ubić z jogurtem i cukrem. Stopniowo dodawać suche składniki i masło, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 wysmarowanych masłem foremek. Położyć na każdej po 3 migdały. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: