ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoryż 40 dekagramówocet ryżowy 5 łyżek stołowychcukier 3 łyżek deserowychsól 1 łyżek deserowychliście nori 2 listkówtuńczyk 20 dekagramówłosoś 20 dekagramówogórek 15 dekagramówChrzan zielony według uznaniaimbir margarynowy 5 dekagramówsos sojowy według uznaniaWykonanie:1. Ocet, cukier, sól, podgrzać i ostudzić. Ugotowany ryż wyłożytć na deskę i skropić octową mieszanką i sosem sojowym.2. Liście nori przepołowić, ułożyć na macie bambusowej. Wilgotną ręką nałożyć płasko ryż. Ogórek, łososia i tuńczyka pokroić w cienkie paski.3. Pasek ryby ułożyć na środku warstwy ryżu, nałożyć odrobinę wasabi, kawałeczek ogórka i zwijać w rulonik za pomocą bambusowej maty. Rulonik ułożyć na desce i ostrym nożem pokroić na porcje. Doprawić wasabi z odrobiną imbiru.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia JapońskaKomentarze:Autor: Slajmi130Data: 2011-03-21Kolejna bzdura. tak sie sushi nie robi. Przepis nieprawidłowyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: