ßßß Cookit - przepis na Sushi

Sushi

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Sushi
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż 40 dekagramów
ocet ryżowy 5 łyżek stołowych
cukier 3 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
liście nori 2 listków
tuńczyk 20 dekagramów
łosoś 20 dekagramów
ogórek 15 dekagramów
Chrzan zielony według uznania
imbir margarynowy 5 dekagramów
sos sojowy według uznania
Wykonanie:
1. Ocet, cukier, sól, podgrzać i ostudzić. Ugotowany ryż wyłożytć na deskę i skropić octową mieszanką i sosem sojowym.
2. Liście nori przepołowić, ułożyć na macie bambusowej. Wilgotną ręką nałożyć płasko ryż. Ogórek, łososia i tuńczyka pokroić w cienkie paski.
3. Pasek ryby ułożyć na środku warstwy ryżu, nałożyć odrobinę wasabi, kawałeczek ogórka i zwijać w rulonik za pomocą bambusowej maty. Rulonik ułożyć na desce i ostrym nożem pokroić na porcje. Doprawić wasabi z odrobiną imbiru.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Japońska
Komentarze:
Autor: Slajmi130
Data: 2011-03-21
Kolejna bzdura. tak sie sushi nie robi. Przepis nieprawidłowy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5890/Sushi