Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
pieprz według uznania
sól według uznania
sok z cytryny 1.5 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
sos pomidorowy 2 szklanek
cebula 2 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
baranina bez kości 0.25 kilogramów
fasola biała 0.5 szklanek
ziele angielskie 2 sztukWykonanie:1. Opłukaną
fasolę namoczyć na kilka godzin (np. na noc).2.
Fasolę gotować w tej samej wodzie, około godziny, aż będzie na wpół miękka.3.
Mięso z
cebulę i
czosnkiem smażyć na rozgrzanym
maśle aż się zrumieni:4.
Fasolę osączyć, dodać do
mięsa, posypać
solą i
pieprzem, dodać
ziele angielskie, wymieszać, wlać
sok pomidorowy albo pastę rozprowadzoną
wodą, gotować na dużym ogniu przez 15 miń.5. Zmniejszyć płomień, dusić dalej przez 15 min., wlać
sok z cytryny, gotować, aż
mięso i
fasola będą miękkie i wytworzy się gęsty sos (w razie potrzeby dolać
wody.6. Podawać z
ryżem ugotowanym na sypko i ostrą
sałatką z
pomidorów i
ogórków lub marynowaną
papryką.Proporcje dla 2-3 osóbUwagi:
baranina pokrojona w kostkę,
cebule obrane i posiekane, 2 szklanki
soku pomidorowego lub 2 łyżki pasty pomidorowej z 2 szklankami
wody, roztarte ząbki
czosnkuPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: