ßßß Cookit - przepis na Baranina po jawajsku

Baranina po jawajsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 5
Składnik
Logo Ilość Czego
baranina bez kości 0.5 kilogramów
kolendra mielona 1 łyżek deserowych
chili 0.25 łyżek deserowych
cumin 0 . 5 łyżek deserowych
imbir 0.5 łyżek deserowych
czosnek 1 ząbki
sól 1 łyżek deserowych
ocet 1 łyżek deserowych
woda 0.3 łyżek stołowych
olej jadalny 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
1. Utrzeć kolendrę, chilli, cumin lub kminek, imbir, czosnek i sól, wymieszać z mięsem, włożyć do miski, polać octem z wodą i odstawić na 3 godz.2. Mięso osączyć, smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia ze wszystkich stron.3. Podlać wodą, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 45 min., aż mięso będzie miękkie, 4. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą ze śmietaną lub mizerią.Proporcje dla 4-5 osób
Uwagi:
baranina pokrojona w kostkę, 1/2 łyżeczki cumin lub 1/4 łyżeczki kminku, imbir niekoniecznie, 1 łyżeczka octu x 3 łyżkami wody
Kuchnia Indonezyjska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Świetne i pyszne :))) Polecam !!!
Autor: Floress
Data: 2009-01-02
:)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2215/Baranina-po-jawajsku