Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 60 dekagramów
pieczarka 20 dekagramów
cebula 15 dekagramów
czosnek 1 ząbki
olej 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem, opiec na grillu lub na patelni do smażenia bez tłuszczu, lekko rumieniąc. Posolić, oprószyć
pieprzem, przełożyć do rondla, skropić wrzącą
wodą, dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do duszącego się
mięsa, wkładając jednocześnie drobno posiekany
czosnek.
Pieczarki umyć, oczyścić, pokrajać, od razu wsypać do wrzącej
wody. Gdy się zagotują, odcedzić i razem z
oliwą dodać do miękkiego
mięsa. Posolić i dusić jeszcze kilka minut. Gotową potrawę wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać
pietruszką. Podawać z
ziemniakami pieczonymi (1-2 szt. na porcję) i z surówką z
zielonej sałaty lub
cykorii.Uwagi:
wołowina bez kości (zrazowa, pieczeń)Potrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: