ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegożeberka wieprzowe 800 gramówszalotki 200 gramówśliwki suszone 100 gramówbulion 1,5 szklanekprzecier z jabłek 2 łyżek stołowycholej 3 łyżek stołowychmusztarda 1 łyżek deserowychmąka 1 łyżek deserowychimbir 1 łyżek deserowychnatka pietruszki według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte suszone śliwki lub gruszki moczyć przez noc w niewielkiej ilości wody.Umyte, osuszone żeberka obsmażyć na oleju, włożyć oczyszczone cebulki, podlać bulionem, dodać imbir i dusić pod przykryciem 20 minut.Wyjąć żeberka i posmarować połową przecieru z jabłek lub gruszek.Resztę przecieru dodać do sosu, doprawić musztardą, solą oraz pieprzem. Zagęścić sos mąką rozprowadzoną 2 łyżkami wody i zagotować. Dodać namoczone owoce pokrojone w paseczki i odstawić.Podgrzać sos po 30 minutach i polać nim ułożone na półmisku żeberka. Całość posypać posiekana natką. Podawać z kopytkami oraz surówką z czerwonej kapusty lub z sałatą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: