Wykonanie
Smaczne i aromatyczne
mięso przykryte kruszonką z
zieleniną i zapieczone w piekarniku. Do tego dania nadaje się zarówno
filet z kurczaka,
indyka lub
schab. W towarzystwie pieczonych
ziemniaków smakuje świetnie :)

Składniki :- 6 plastrów
mięsa ( użyłem 2
filety z kurczaka )- 3 kromki
chleba,- 3 łyżki posiekanego
koperku,- 3 łyżki posiekanej
natki pietruszki,- 1 łyżeczka
czosnku granulowanego,- 3 łyżki
oleju,-
musztarda sarepska,-
sól,
pieprz,-
mąka do obtoczenia
mięsa.Wykonanie :Z
chleba obkroić skórkę, a miąższ bardzo drobno posiekać. Dodać
koperek,
natkę,
czosnek i 2 łyżki
oleju. Całość wymieszać.
Mięso przyprawić
solą i
pieprzem, obtoczyć w
mące i obsmażyć na patelni. Przełożyć na blachę i posmarować
musztardą. Na każdy kawałek
mięsa nałożyć kruszonkę i zapiec w piekarniku do zrumienienia.Jeżeli użyjemy
schabu to należy go przed obsmażeniem lekko rozbić.